MSD bestaat 125 jaar – Al 125 jaar zoeken we nieuwe manieren, elke dag, om de wereld te helpen gezond te zijn

2016 markeert onze 125ste verjaardag als een wereldwijde leider in de gezondheidszorg.

Dit is een spannende tijd voor ons bedrijf en de wereld. Vandaag staan we in de voorhoede bij het uitvinden van middelen voor de strijd tegen een aantal van ‘s werelds meest dringende gezondheidsproblemen. Deze omvat meer dan 30 verschillende kankers, hepatitis C, ziekte van Alzheimer, Ebola, antibioticaresistente ‘superbacteriën’ en opkomende dierziekten.

Sinds onze oprichting in 1891, heeft MSD de grenzen van de wetenschap opgerekt met de hoop en verwachting dat het bevorderen van de wetenschappelijke kennis zal leiden tot grote vooruitgang in de gezondheidszorg. MSD heeft de wereld herhaaldelijk veranderd door de geschiedenis heen – de ontwikkeling van de eerste vaccins tegen mazelen en bof en het eerste vaccin tegen HPV dat baarmoederhalskanker en andere kankers veroorzaakt, het eerste vogelgriepvaccin voor pluimvee en de ontwikkeling van vaccins tegen nieuwe dierziekten, zoals blauwtong, en de ontwikkeling van baanbrekende geneesmiddelen voor hart- en vaatziekten, osteoporose, diabetes, tuberculose, HIV, en melanoom – om er een paar te noemen.

We laten ons leiden door een rijke erfenis en zijn geïnspireerd door de visie om de gezondheid en het welzijn van mensen en dieren over de hele wereld te verbeteren. We hebben het geluk vele pioniers in ons midden te hebben gehad in de afgelopen 125 jaar.

Zakelijke leiders zoals onze oprichter George Merck, en zijn zoon, oud-CEO George W. Merck, hebben de basis gelegd voor het bedrijf dat we nu zijn. En dan zijn er nog onze legendarische wetenschappers – onder hen, Maurice Hilleman en Bill Campbell, allebei meer dan 25 jaar werkzaam geweest bij MSD, en van wie de impact op de volksgezondheid ongeëvenaard en niet te ontkennen is. Bij zijn dood, zei The New York Times dat Dr. Hilleman “meer menselijke en dierlijke vaccins kan worden toegeschreven dan enig andere wetenschapper, met een grote invloed op verlenging van de menselijke levensverwachting en verbetering van de economie van vele landen”. En onlangs geëerd met de Nobelprijs voor Fysiologie en Geneeskunde, is er Dr. Campbell die samen met Dr. Mohammed Aziz en anderen, het baanbrekende idee had om een bestaand middel te gebruiken bij de mens, waardoor miljoenen mensen van rivierblindheid worden gered. En hier in Nederland was er Wim Hendrix, een vooraanstaand diervoederproducent. Wim HendrixOp basis van het idee dat een zieke kip niet eet, richtte hij Laboratoria Nobilis in 1949 op met het doel om vaccins tegen pluimveeziekten te ontwikkelen.

Dit werd de basis van het latere Intervet. De pluimveevaccins vandaag de dag geproduceerd door MSD Animal Health dragen nog steeds de naam Nobilis. Dit zijn enkele van talloze voorbeelden van mensen bij MSD die grote successen hebben bereikt.
“Mede door MSD, is de wereld van vandaag een gezondere, sterkere en hoopvollere wereld”, aldus MSD voorzitter en CEO Ken Frazier. “En onze toekomst zal nog beter zijn – als gevolg van onze mensen, onze partners en onze niet aflatende inzet, elke dag, om nieuwe middelen te vinden voor nog niet behandelde medische behoeften.”

Ons doel als een vooraanstaande biofarmaceutische onderneming is om voort te bouwen op dit bijzondere erfgoed van uitvindingen en wetenschappelijke ontdekkingen en we hebben het verlangen om geneesmiddelen te blijven uitvinden die het leven van meer en meer mensen en dieren over de hele wereld zal verbeteren.