MSD Animal Health Partners met WeForest om bij te dragen aan een Groene Planeet

Milieuvriendelijke SPHEREON Technologie Biedt Kans aan Dierenartsen om Terug te Geven

Lees meer in het Engels …

Madison, N.J., – Merck Animal Health (known as MSD Animal Health outside the US and Canada) today announced, as part of its commitment to a healthier planet, a new partnership with WeForest, an international nonprofit association engaged in large-scale sustainable reforestation. Through the partnership, Merck Animal Health will plant more than 8,000 trees this year in areas where they are most needed.

“We are proud to participate in WeForest’s mission to restore the planet’s natural resources by planting trees,” said Taylor Barbosa, Director, Global Poultry Marketing, Merck Animal Health. “Through this partnership and the use of novel technologies such as our SPHEREON®, Merck Animal Health is committed to helping to reduce the impact on the environment.”

SPHEREON is a novel vaccine formulation technology for the storage and preparation of live poultry vaccines. SPHEREON technology freeze-dries live vaccines to small, highly soluble particles (spheres) that dissolve quickly and completely in water, with no residue. SPHEREON allows for improved preparation and administration of the vaccine, as well as packaging in light-weight, 100 percent recyclable aluminum cups. The NOBILIS line of poultry vaccines were the first vaccines developed using SPHEREON technology.

“Merck Animal Health is committed to respecting our resources and our SPHEREON technology naturally fits this initiative,” said Barbosa. “With the help of poultry veterinarians and producers that use these products, we will continue to partner with WeForest in the years to come, planting even more trees.”

Over MSD Animal Health

Het MSD van vandaag is een bedrijf dat wereldwijd de toon zet op het gebied van de gezondheidszorg en dat zich inspant om de wereld beter te laten worden. MSD Animal Health, bekend als Merck Animal Health in de Verenigde Staten en Canada, is de mondiale bedrijfsunit voor diergeneeskunde van MSD. Dankzij haar inzet voor de Science of Healthier Animals™, biedt MSD Animal Health dierenartsen, veehouders, eigenaars van huisdieren en overheden een vrijwel ongeëvenaard assortiment van diergeneeskundige farmaceutische producten, vaccins en oplossingen en diensten voor gezondheidsbeheer. MSD Animal Health zet zich in voor de bescherming en verbetering van de gezondheid, het welzijn en de prestaties van dieren. Het bedrijf investeert veel in dynamische en uitgebreide R&D-voorzieningen en een moderne, wereldomvattende leveringsketen. MSD Animal Health is aanwezig in meer dan 50 landen en de producten van het bedrijf zijn verkrijgbaar in circa 150 markten. Ga voor meer informatie naar www.msd-animal-health.be.