De avonturen van bloedluis Billy

Volg de avonturen van rode vogelmijt Billy in en rond de kippenstal!

Elke maand plaatsen we op deze pagina een nieuwe cartoon. Naast de komische avonturen van Billy en zijn vrienden, vindt u hier ook praktische tips om de hygiëne en de bioveiligheid op uw bedrijf te optimaliseren.

De slapeloze stresskip

Hallo! Maak kennis met Billy en zijn vrienden in deze allereerste cartoon.

Billy op wandel

Deze animatie maakt duidelijk hoe snel en eenvoudig Billy zijn weg vindt naar de kip.
Zorgwekkend? Ja, maar er is heel veel mogelijk om Billy te stoppen tijdens zijn reis.

Stop speeddatende mijten

Heeft u ooit wel eens een zakelijke speeddate gehad? Super spannend, want welke nieuwe mensen zult u ontmoeten? Zijn het leuke mensen? Of oersaai? Rode vogelmijten speeddaten voortdurend. Voor deze bloeddorstige parasieten is het samenkomen van kippen gedurende de ronde een makkelijke manier om hun slag te slaan. Ontdek hieronder handige tips om dit soort relaties op uw werkvloer te voorkomen…

Billy zit overall!

Het is ook overall hetzelfde liedje met die mijten…

Kattenkwaad

Huisdieren, we kunnen niet zonder ze. Maar wist u dat huisdieren niet alleen een perfecte taxi zijn voor vogelmijten? Ze kunnen ook voor insleep van Salmonella zorgen. En Salmonella in de stal wilt u uiteraard voorkomen! Laat uw huisdier dus vooral huisdier blijven en maak er geen staldieren van. Wij hebben een paar simpele tips op een rijtje gezet om kattenkwaad tegen te gaan.

Vogelmijtbesmettingen? Balen!

Vogelmijten houden zich vaak verstopt, waarbij ze stro-, vlas-, of motbalen niet overslaan. Herbesmetting met nieuwe mijten is dan zo gepiept. Een vogelmijtbesmetting is niet alleen balen voor de kip, maar ook voor uw portemonnee en dat wilt u vast niet! Met deze tips kunt u vogelmijtbesmettingen in strobalen en andere afleidingsmaterialen zoveel mogelijk voorkomen.

Vliegensvlug van vliegen af

Vliegen zorgen voor verminderd dierenwelzijn in uw koppel en kunnen productieverliezen veroorzaken.
En wat dacht u van al die ziektekiemen, bacteriën en virussen die ze kunnen verspreiden?
Voorkom vliegenoverlast met deze tips.

Mind your step! Mind your step!

Vergeet de loopbanden op Schiphol. Bij vogelmijten zijn eierresten en eierbanden favoriet!

Stel een jaarplan op tegen vogelmijt

Of het nu gaat om een rode meid of een rode mijt: bloedluizen bij uw koppels wilt u hoe dan ook voorkomen. Juist in de winterperiode -nu vogelmijten wat minder actief lijken- doet u er verstandig aan een jaarplan tegen vogelmijt op te stellen. Zo gaat u goed voorbereid de lente tegemoet! Met deze tips helpen we u op weg.

Billy komt uit de kast.. uhh kist!

Let op: Bloedluis Billy en z’n vrienden azen op uw gereedschapskist…