Websites van MSD Animal Health België

Huisdieren

MSD Animal Health stelt u zijn specifieke sites voor om toegang te krijgen tot gedetailleerde informatie over welbepaalde onderwerpen. Ze zijn bedoeld voor dierenartsen en diereigenaren/veehouders. U vindt hun beschrijving hieronder. Gelieve op de knop te klikken om ze te ontdekken.

Vlooien & Teken

Brave & Hector

Dankzij de avonturen van Brave en Hector leert u de aanwezigheid van vlooien en teken te herkennen in zowel uw omgeving als bij uw hond of kat. Door de verschillende onderdelen van onze website te bezoeken zal u de risico’s die u en uw huisdier lopen kunnen inschatten, en zal u kunnen kennismaken met de preventiemethoden die u zullen toelaten sereen met deze problematiek om te gaan, zowel binnen als buiten uw huis.

Voor: Diereigenaren

Schildklier problemen

Hypothyreoïdie bij honden

Hypothyreoïdie is een van de endocriene ziektes bij honden die vaak een ware uitdaging zijn om als diagnose te stellen, maar eenvoudig te behandelen zijn. De behandeling van Hypothyreoïdie heeft meer kans op slagen als er goed rekening gehouden wordt met het doseringsregime. Deze website is bedoeld om u meer informatie te geven over canine Hypothyreoïdie of de hond eigenaar of dierenarts is.

Voor: Diereigenaren

Diabetes

Pet diabetes maand

Heeft uw hond of kat diabetes? Als uw huisdier één van deze symptomen vertoont (vermoeidheid, veel drinken, veel plassen), kan het suikerziekte hebben.
U vraagt zich waarschijnlijk af hoe uw hond of kat suikerziekte ontwikkeld heeft. Veel eigenaars weten niet dat diabetes ook bij huisdieren voorkomt. Als de diagnose van suikerziekte bij uw eigen dier vastgesteld wordt, heeft u waarschijnlijk veel vragen. Ontdek meer informatie op onze website.

Voor: Diereigenaren

Diabetes

Canine feline diabetes

Diabetes is een veel voorkomende aandoening bij de hond en de kat en wordt veroorzaakt door een absoluut of relatief tekort aan insuline. De behandeling van diabetes bij honden en katten is gemakkelijk en vereist insuline therapie. Meer informatie op onze specifiek website.

Voor: Diereigenaren, Dierenartsen

Droge ogen

KCS bij hond

Lijdt uw hond aan KCS? Houd ze in het oog. Keratoconjunctivitis sicca (KCS), in de volksmond “droge ogen” genoemd, is één van de meest voorkomende oogproblemen bij honden. 1 op 22 honden heeft er last van.

Voor: Diereigenaren


Varken

MSD Animal Health stelt u zijn specifieke sites voor om toegang te krijgen tot gedetailleerde informatie over welbepaalde onderwerpen. Ze zijn bedoeld voor dierenartsen en/of varkenshouders. U vindt hun beschrijving hieronder. Gelieve op de knop te klikken om ze te ontdekken.

V-Advice : Ademhaling

Respig

Deze website bevat informatie over het PRDC ziektecomplex. Deze informatie is beschikbaar voor iedereen. Informatie over vaccins, antibiotica en de ResPig audit tool is enkel toegankelijk voor geregistreerde dierenartsen.

Voor: Dierenartsen, Varkenshouders

Intradermale toediening

Intradermaal

Bij naaldloze intradermale vaccinatie is de huid het doelweefsel. Onder gedoseerde druk wordt de entstof zonder een naald te gebruiken in de huid gebracht. Ontdek alle voordelen op www.intradermaal.be.

Voor: Dierenartsen, Varkenshouders

V-Education

Vet’s Cool

Kennis en vaardigheden om het werk als bedrijfsbegeleidende dierenarts te ondersteunen is er nooit genoeg. De Vet’s Cool biedt u de mogelijkheid om praktische vaardigheden rond een centraal thema verder te ontwikkelen. De Vet’s cool is bedoeld als “Veterinarian Training Center” voor specialisten.

Voor: Dierenartsen