Groeien uw varkens onvoldoende? Is er te weinig uniformiteit? Of is de voederconversie te hoog? Achterhaal of PIA een rol speelt!

PIA: Ileitis betekent ontsteking van het ileum (laatste deel van de dunne darm), en wordt ook omschreven als PPE (Porcine Proliferatieve Enteropathie (darmaandoening met verdikking van het slijmvlies bij varkens)). De aandoening kan acuut voorkomen, maar kan ook chronisch worden en dan spreekt men van PIA (Porcine Intestinale Adenomatose). De ontsteking wordt veroorzaakt door de bacterie Lawsonia intracellularis.

VarkensVisie Magazine
Met veel enthousiasme lanceren wij de allereerste editie van VarkensVisie, een wetenschappelijk tijdschift.

In deze eerste editie belichten we het zeer actuele ‘Porcine Intestinale Adenomatose’, beter gekend als PIA. Deze aandoening en de bacterie die ze veroorzaakt, Lawsonia intracellularis, komen steeds meer onder de aandacht. Dit door hun negatieve impact op de voederconversie en op de voorspelbaarheid van de technische resultaten bij vleesvarkens. We belichten in deze editie wat PIA inhoudt, hoe vaak het voorkomt en hoe experten deze problematiek aanpakken in de praktijk. Hiermee hopen we u een voorsprong te geven in uw passie.

De weg naar PRRS-vrij

Wat is PRRS? Hoe stel ik de diagnose van PRRS? Wij geven hier antwoord op en helpen u aan een juist stappenplan op weg naar een PRRS-vrij varkensbedrijf.

PRRS-vrij

De weg naar PRRS-vrij. Uit hart voor de zaak!

Start vandaag met de aanpak van PRRSv en kies uw persoonlijke route naar een PRRS-vrij varkensbedrijf. Onze VarkensVlogs helpen u meteen op weg.