Groeien uw varkens onvoldoende? Is er te weinig uniformiteit? Of is de voederconversie te hoog? Achterhaal of PIA een rol speelt!

PIA: Ileitis betekent ontsteking van het ileum (laatste deel van de dunne darm), en wordt ook omschreven als PPE (Porcine Proliferatieve Enteropathie (darmaandoening met verdikking van het slijmvlies bij varkens)). De aandoening kan acuut voorkomen, maar kan ook chronisch worden en dan spreekt men van PIA (Porcine Intestinale Adenomatose). De ontsteking wordt veroorzaakt door de bacterie Lawsonia intracellularis.

VarkensVisie Magazine
Lees mee in onze VarkensVisie, een wetenschappelijk tijdschift.

Met veel enthousiasme lanceert MSD Animal Health VarkensVisie, een halfjaarlijks wetenschappelijk tijdschrift. In de eerste editie belichten we het zeer actuele ‘Porcine Intestinale Adenomatose’, beter gekend als PIA. Deze aandoening en de bacterie die ze veroorzaakt, Lawsonia intracellularis, komen steeds meer onder de aandacht.
In de tweede editie zetten we PRRSv in de kijker. Deze uiterst besmettelijke virale ziekte tast de longen en vruchtbaarheid van uw varkens aan, met als resultaat een verzwakt immuunsysteem, vrij spel voor andere ziekten en economische verliezen.

De weg naar PRRS-vrij

Wat is PRRS? Hoe stel ik de diagnose van PRRS? Wij geven hier antwoord op en helpen u aan een juist stappenplan op weg naar een PRRS-vrij varkensbedrijf.

PRRS-vrij

De weg naar PRRS-vrij. Uit hart voor de zaak!

Start vandaag met de aanpak van PRRSv en kies uw persoonlijke route naar een PRRS-vrij varkensbedrijf. Onze VarkensVlogs helpen u meteen op weg.